טומאה בתפילין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/01/21 18:50 כה בטבת התשפא

שאלה

שלום לרב, יש לי שאלה:

לצערי הוצאתי זרע לבטלה ולאחר מכן עם ידיים מלוכלכות הסרתי את הכיפה מהראש.

שכחתי מהעניין ולאחר שהתרחצתי החזרתי את הכיפה לראש והנחתי תפילין כאשר היא על ראשי.

אני מפחד שהייתה שכבת זרע על הכיפה.

עכשיו אני מרגיש שטימאתי חס ושלום את התפילין.

מה עליי לעשות?

תשובה

בס|ד

שלום וברכה

הכל בסדר אין צורך בשום דבר, אין טומאה בכיפה ואין בתפילין, שכבת זרע מטמאה רק בתקופת שיש קדושה וטהרה, בימינו אין רמה כזאת של קדושה וטהרה ועל כן אין טומאה, זה כנגד זה עשה אלוקים. לכן אין כאן חשש.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ