טבעת להצעת נישואין

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 23/12/21 21:16 יט בטבת התשפב

שאלה

היי

אני מעוניין להציע נישואין ורציתי לשאול שאלה לגבי הטבעת

האם אני יכול להיעזר לקנות טבעת בכסף שלא שלי? לדוגמא הטבעת עולה 5000 שקלים ואני נעזר ב2500 שקלים הלוואה או מתנה מבן משפחה. האם זה בסדר? והאם גם הלוואה זה בסדר או תשלומים? תודה רבה!

תשובה

שלום, בשעה טובה. מברך אתכם בשלום ונחת, שתזכו להקים בית נאמן וכשר בישראל. אמן!

טבעת של הצעת נישואין היא מרגשת בהחלט, אך אין לה משמעות מבחינה הלכתית כיוון שנעשית לא לשם קידושין, אלא רק כדי להשתדך ולהצהיר כוונות לקראת הקידושין עצמם שיגיעו בהמשך.

לכן אפשר לקנות אותה בכל דרך.

לגבי טבעת הנישואין (ללא אבן חן) יש לקנות בתשלום שייגבה לפני החתונה, מהכסף שלך, ואפשר ללוות לשם כך.

בהצלחה!