טבילת כלים בזמן הקורונה

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 11/05/20 10:00 יז באייר התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום,

החלטתי להכשיר את המטבח שלי על מנת שאוכל לבשל לסבא שלי.

הכלים לא בלעו אסור מאחר והמטבח כולו טבעוני והיה כזה מעת רכישת הכלים, אך יש ברשותי כלים רבים שמעולם לא טבלתי במקווה.

המקוואות כרגע סגורים עקב מצב הקורונה ואני לא בטוחה שאוכל להגיע לים/מעיין גם כן עקב מגבלות התנועה.

האם יש אפשרות להשתמש בכלים כמו שהם בינתיים ולהטביל אותם כשיפתחו המקוואות/החופים? האם יש פתרון אחר שאולי לא חשבתי עליו?

תודה רבה מראש על תשובתך.

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, שמחתי לשמוע על המצווה הגדולה של כיבוד הסבא שאת עושה. חזקי ואמצי.

בקשר לטבילת כלים- יש פתרון למכור את הכלים לגוי ולהשתמש בהם מבחינה פורמלית בתור כלים של גוי שהושאלו ליהודי. יש ארגונים שבטלפון מוכרים עבורך את הכלים לגוי, לא יודע אם עדיין מוכרים או רק מכרו לפני פסח.

הנה קישור שנתנו לי: https://www.d-card.me/kelim/?fbclid=IwAR13ONP-0a8WIAP1GGhqS6tePncgmlLsbDsV8ZRReVYvVlCFwgA5briwdJY

לאחר שייפתר המצב קונים את הכלים מגוי בחזרה ואז מטבילים אותם מיד.

הרבה בריאות ותזכי למצוות