טאבון בשרי וחלבי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/01/22 15:43 ד בשבט התשפב

שאלה

שלום רב, יש ברשותי טאבון עם חום של כחמש מאות מעלות. אני מכין בו מוצרים חלביים אשר מוכנים ישירות על האבן,

השאלה איך אני יכול להכין בו בו מוצרים בשריים ואיך אני מבצע את ההכשרה שלו

תודה

תשובה

לשואל שלום,

כלי אבן ניתנים להכשרה, והכלל הוא: כבולעו כך פולטו.

כיוון שהחום הוא גבוה מאוד - דינו כליבון חמור שמכשיר את הטאבון מאליו. לכן ניתן לאפות לסירוגין בשר וחלב, אך יש להקפיד שכל סביבת הטאבון נקייה מכל שאריות.

במידה והאבן ממנה עשוי הטאבון אינה אחידה אלא כמו שיש שהוא תערובת אבנים יצוקה - יש מחמירים, ולהלכה נראה להקל.

(מקור: שו"ע או"ח סימן תנא סעיף ח' וראה פסקי תשובות שם | שו"ע קכ"א ב' וראה הוראה ברורה שם)