חרדים נגד צה"ל

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 21/07/19 12:14 יח בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לשאול למה החרדים נגד חיילי צה"ל

כי החיילים מגינים על עם ישראל הם מקריבים את עצמם בשביל שנוכל לחיות בשקט

ואפילו לפי התורה חייל שמת על קידוש ה' הוא במעלה גבוהה מאוד

אז למה הם נגד החיילים? כי בסה"כ הם מגנים עליהם וגם לפי התורה זה טוב

מקווה שתענה לי על השאלה תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום רב.

א. לא נראה לי ש"החרדים" הם נגד חיילי צה"ל.

רוב החרדים לא רוצים להתגייס אלא ללמוד תורה. אבל הם לא נגד חיילים שאינם לומדי תורה שמתגייסים.

חלק קטן מהחרדים, כשהם רואים חרדי שמתגייס, זה מכעיס אותם כיון שמבחינתם זה פוגע במאבק שלהם.

אבל עדיין רובם אינם נגד מי שמחליט להתגייס.

ב. וכך אמר הרב שלמה זלמן אויערבך זצ"ל, מגדולי רבני הדור הקודם (שהיה חרדי) : "בשביל להתפלל על קברי צדיקים יש צורך לנסוע עד הגליל? כשאני מרגיש צורך להתפלל על קברי צדיקים אני הולך להר הרצל, לקברי החיילים שנפלו על קידוש השם" כלומר הוא ראה בהם צדיקים ואמר שהוא מתפלל על יד קברם כקברי צדיקים.

וכן מצאתי בשם הגר"ח שמואלביץ זצ"ל בעקבות שיחה שמסר בישיבת מיר (ישיבה חרדית בירושלים) עם פרוץ מלחמת יום הכיפורים: "בסיום השיחה אמרנו שני יסודות ואלה המה. הא' מאמרם ז"ל בב"ב דף י' דהרוגי לוד אין כל בריה יכולה לעמוד במחיצתן. והוא משום שמסרו נפשם בעד ישראל. וכזה אני אומר על אלה שמוסרים נפשם עבור הצלתנו שאין כל העולם יכול לעמוד במחיצתם. והחיוב שיש עלינו להתפלל עליהם הוא בלי גבול, שהרי רק עבור הפותח פתח לחברו אמרו ז"ל נפשו חייב לו, קו"ח למי שמוסר נפשו בעדינו החיוב עלינו בלי גבול הוא."

(מתוך אתר BHOL)

בברכה

אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן