חרדה מזוגיות ולהכיר גברים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/05/22 21:13 כב באייר התשפב

שאלה

שלום , איך מתמודדים עם פחד וחרדה מזוגיות ומלהכיר גברים . כול החיים ההורים שלי מנו סיבות למה אף אחד לא ירצה להתחתן איתי.. פעם כי אני לא מנקה , מבשלת , בגלל איך שאני מתלבשת , נראת , השמנתי וכו'. אנ מנסה לשכוח אבל כשבאתר הכרויות יש התקדמות לשלב הבא של טלפון או פגישה יש לי ממש חרדה, בחילות כאבי בטן וראש .. אני מרגישה חסרת ביטחון והמשפטים האלה חוזרים אליי . ואז יש שאלות למה שהוא בכלל ירצה אותי .. אני לא מספיק יפה.. שמנה .

קשה לי להיפתח ואני אוטומטית נסגרת . בחיים לא דיברתי עם גבר יותר ממה נשמע.. מפחיד אותי מאוד פגישות ודייטים ( ראיון עבודה עושה לי חרדות קשות אז זה בכלל..) בנוסף חוויתי מקום עבודה למשך 3 שנים שבו חוויתי הטרדות מיניות מגברים כמו "מה הייתי עושה לך".. פירוט על דברים לא צנועים , הסתכלות על הגוף שלי וצוחקים עליו , בתור בת אולפנא היציאה לעולם החילוני נתנה לי כאפה , שיריקות ברחוב, חשיפה למילים לא צנועות וגברים שהתנהגו אליי כאילו אני חתיכת בשר.. כול זה השפיע על הבטחון שלי ועל היחס לגוף שלי וחרדה מאוד גדולה מאינטימיות ומלהתחיל זוגיות שבחיים לא חוויתי דבר כזה. לא חוויתי גברים רגישים אלא רק גברים גסים שמקלללים ועוסקים בדברים לא צנועים . אני לא יודעת מה לעשות אני רוצה זוגיות אבל החרדה "שורפת" אותי מבפנים יש לי דיכאון ובכי ואין לי למי לספר . אין לי חברות וההורים שלי חושבים שאני ממציאה את ההטרדות בעבודה וחייה בדימיונות. אשמח לעזרה תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אוי…

קשה לחיות כך.

וגם אופק ההתקדמות נראה חסום.

המטען הכבד שרובץ עלייך. הדברים שעברת בחיים. היחס שפגשת.

נראה שנכון לפנות לאשת מקצוע בתחומי הנפש. שתעזור לך לצאת לחופשי; להשתחרר מהמועקות; לפתוח את השערים בפני אפשרויות טובות שקיימות בעולם.

שהלוא יש גברים נפלאים בעולם. שהם רגישים. שהם רואים את כל מה שנמצא בך. שהם מסוגלים לללכת אתך קמעא קמעא ולחבר אותך בחזרה אל גופך.

והחסימות שמקשות עלייך נועלות את האפשרות הזו.

זה פרוייקט חיים שלך. כדאי לך להשקיע בו.

אני יכול רק לתת עצה קטנה, להתחלה, לעזרה:

לא האחרים הם הקובעים האם עברת הטרדות קשות, או יחס מעכב מצד ההורים. את יודעת את שעבר עלייך. זהו סיפור החיים שלך.

ומשעה שאת בוחרת לא לקבל את דבריהם אלא את ההכרה שלך את עצמך - את מתחילה בתנועת שחרור. שחרור מהם. שחרור מהמפגשים עם הצלקות שנוצרו בך. ואת יכולה להתחיל מחדש.

זו עצה להתחלה.

ואם אוכל לעזור עוד - אשמח מאוד.

כל טוב ושחרור

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן