חמץ שעבר עליו הפסח

חדשות כיפה רבני בית הלל 10/05/18 15:22 כה באייר התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב:

לכבוד חג הפסח חילקו במקום עבודתי (בסיס צבאי) חבילות שי המכילות גם חלק מהממתקים שאינם כשרים לפסח. יומיים לפני החג לא הגעתי לעבודה עקב כך שמרו לי את החבילה במשרד בבסיס לאחרי החג.

שעשיתי מכירת חמץ (רשמתי את כתובת ביתי) וכיוונתי למכירת חמץ גם את אותה חבילה.

האם הממתקים החמץ שבחבילה מותרים באכילה או שמה מוגדרים כחמץ שעבר עליו הפסח

*יש לציין שרב הבסיס גם מבצע מכירת חמץ

תודה

תשובה

שלום וברכה,

לאחר בירור שעשיתי עם רמ"ד הלכה ברבנות הצבאית, צריך להעמיד דברים על דיוקם.

היחיד שעורך מכירת חמץ בצה"ל הוא הרבצ"ר. יתכן ורב הבסיס מקיים רישום של חמץ, אך הוא מעביר את המידע לרבצ"ר והוא המקיים את המכירה.

לעצם העניין, אם התכוונת למכור את החבילה וגילית דעתך שזה רצונך, אך שכחת, זה נכלל בתוך מכירת החמץ של הרבצ"ר ולכן ניתן להשתמש בחמץ, ואין לו דין של חמץ שעבר עליו הפסח.

ככלל, ממליץ בשאלות הקשורות לצבא, לפנות לקו החם לחיילים של הרבנות הצבאית במס': 0529-414414. כיון שהסמכות למענה לשאלות הלכתיות בצבא היא הרבנות הצבאית שהינה המרא דאתרא.

כל טוב

ירחם

התשובה התקבלה מהרב ירחם שימשוביץ, רב מרבני בית הלל.