חלמתי על 3 בעלי חיים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/12/21 23:50 ח בטבת התשפב

שאלה

חלמתי חלום מוזר והייתי מבקשת פענוח

הייתי בבית - בחדש שינה שהיה כמו ים היה בעל חיים כמו פרה היסטורי בצבע אפור כהה נראה כמו שילוב של תנין וצב משהו שלא ראיתי אף פעם והוא היה במים וכל הזמן הוציא את הראש והגוף ולבסוף יצא מהמים לרצפה ואני פחדתי ממנו וסגרתי את דלת חדר השינה

בחדר השני שהיה מטבח קטן היה בעל חיים שנראה כמו שילוב של דב לבן וכלב שהלך על 2 רגליים והוא היה גדול אבל אהבתי אותו הוא היה חמוד אבל עדיין היתה לי רתיעה אז סגרתי גם את הדלת הזאת

ובחדר השלישי היה בעלי חיים ידידותי אני חושבת שהשארתי את הדלת פתוחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום

אמרו חכמים שמשמעות החלומות הולכת אחר הפתרון, ולכן מומלץ לבוא לרב או לאחד מאוהביו של האדם כדי שיפתור לטובה, ונלך בדרך זו שהורונו רבותינו.

(מקור: בבלי ברכות דף נה)

מצינו שהחיות בדברי חכמינו לפעמים הן משל ליצרים והדחפים שיש באדם. ניתן לומר שהחיה המפחידה היא מידות לא טובות בתוכך שאת מעוניינת לכבוש ולהתאמץ שלא ישפיעו על מעשייך.

החיה במטבח היא מידות טובות שלא מזוקקות כל כך ואת צריכה עוד טיפה לדייק אותן כדי שיהיו טובות בתכלית. והחיה בחדר השלישי אלו המידות הטובות שהיית שמחה שייכנסו לנפשך וישפיעו על מעשייך לטובה.

המשיכי בדרך העולה בתיקון המידות מתוך אמונה בה'.

בשולי הדברים, אם העניין חוזר ומטריד את נפשך, אפשר לבצע הטבת חלום לפני הנוסח בקישור הזה

בשורות טובות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן