חלומות וזוגיות

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 21/09/18 08:16 יב בתשרי התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מאוד מחוברת לזרם של חב"ד ולדרך של הרבי מילוויטש.

לפני כמה חודשים חלמתי על הרבי ועל בחור עיניים כחולות שישב עם ספר תורה בכיתת לימוד שלי והסתכל עליי בלי להסיט את המבט.

האם זה אומר שהבחור שאיתו אתחתן יהיה עם עיניים כחולות? למה זה קשור?

אשמח למענה כי בתת מודע שלי אני מנסה לחפש בחורים עם עיניים כחולות וזה פשוט מוציא אותי מדעתי.

בברכה,

תשובה

שלום וברכה,

חלומות מהווים עולם שלם בו ניתן להרחיב, להעמיק ולדון בו מזוויות שונות. בתשובה זו אגע בזווית מאוד מסויימת.

במסכת ברכות דף נ"ו עמוד א (הוספתי תרגום אחרי כל שורה):

"אמר ליה קיסר לר' יהושע בר' חנניא: אמריתו דחכמיתו טובא אימא לי מאי חזינא בחלמאי אומרים שאתם חכמים גדולים, אמור לי מה אראה בחלום

אמר ליה חזית דמשחרי לך פרסאי וגרבי בך ורעיי בך שקצי בחוטרא דדהבא אמר לו רבי יהושע: אתה תראה בחלום שהפרסיים יעבידו אותך, ישדדו אותך ויתנו לך לרעות שקצים (כמו לרעות עיזים, אלא שמדובר בשקצים) במקל זהב

הרהר כוליה יומא ולאורתא חזא חשב על כך הקיסר כל היום ובלילה חלם זאת".

כלומר כאשר ישנם דברים שמעסיקים את האדם או מטרידים את מחשבותיו במהלך היום הם יכולים לבוא לידי ביטוי בחלומות שלו.

יכול להיות שכיוון שנושא זה מעסיק אותך מאוד הוא גם בא לידי ביטוי בחלומך, באופן זה.