חלום

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/05/22 10:53 יז באייר התשפב

שאלה

שלום אני יוצא עם מישהי ואנחנו ממש אוהבים אחד את השני וחושבים על חתונה...

היה לה הלילה חלום שספרה לי שקצת ערער אותי

היא חלמה שאנחנו נפרדנו ואז היא הייתה עם בן זוג של בת דודה שלה והתנשקה איתו אפילו

אחרי זה היא לא רצתה אותו יותר ורצתה אותי שוב אבל אמרה לה דודה שלה בטח הוא בוכה תדברי איתו מחר והיא רצתה לדבר איתי היום כי אני בוכה בחלום לבד...

זה מאוד מערער אותי שהיא בכלל תחלום דבר כזה...

אתה יכול לברר לי משמעות החלום על פי התורה?

(אגב אנחנו דתיים היא מבית אני חזרתי בתשובה)

תשובה

ב"ה

שלום.

1.אני לא פותר חלמות אין לי מושג מה משמעות החלום.

אבל אמרו חכמים שחלומות שווא ידברו כלומר מה שאדם חושב בתת מודע ביום זה עלה לפעמים בלילה והכל זה דברים בטלים.

דע לך כלל יסודי שלא קובעים גורל של חיים על פי חלום.

אם יש בינכם קשר חזק שמבוסס ויש בינכם "כימיה" וכ"ו אז למה שחלום ישפיע?

2. אמרו חכמים שמי שחולם חלום אבל נפשו עגומה עליו שיאמר את תפילת הטבת החלום ששמודפסת בסידור בזמן ברכת הכהנים ואז הנפש שלו תירגע.

אז אם אתה נסער מהחלום אפשר למצוא את הדרך לנקות ואז להתקדם הלאה.

3. חוץ מזה אני חושב שכדאי לכם להתייעץ עם בעל מקצוע בתחום הליווי הזוגי על מנת לבחון נכונה את הקשר .כי אםן ציינת שיש פער דתי אז אתה חייבים לרכוש כלים על מנת ללמוד כיצד לגשר על פערים.

בהצלחה,

ויהי רצון שה' יכוון אתכם בדרך הנכונה עבורכם אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.