חלום

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 12/11/17 11:38 כג בחשון התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה יש לי חלומות וסיוטים מוזרים.

בלילות האחרונים החלומות מטרידים למדי...

החלום הראשון הוא שאני נמצאת יחד עם 2 האחים שלי בתחנת אוטובוס בעירנו, שם אנו מחכים ולפתע אני מבחינה ב2 אנשים, שנראים מחבלים, שנראה שהם רוצים לפגוע בהם.

בחלום עצמו לא הצלחתי להזהיר אותם אך לאחר מכן אני רואה שאני כבר נמצאת עם אמא שלי, ומבית החולים נמסר לנו שהם בחיים אבל נפצעו, ואז ראיתי את אחד מאחיי שידיו מלאות בדם וכך נגמר הסיוט.

חלום נוסף שנחרט בזכרוני, הוא שאני נמצאת בלב ים, עפה מעל הים והים כולו צבע תכלת מרהיב ביופיו, אני לפתע דורכת בצוק מאוד גבוה, שנמצא בלב הים, ומסתכלת למטה ורואה

איך הגלים מתנפצים על הסלעים והצוק, ואז נופלת לים. וכך החלום נגמר.

אני מנסה להבין אולי מה החלומות הנ"ל אומרים, מה הם מנסים להגיד לי? כי הם מטרידים אותי.

אשמח אם תעזור לי, תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה.

תעשי הטבת חלום בפני שלושה אנשים מאוהבייך (חברים או משפחה).

הנוסח נמצא בסידורים של עדות המזרח, ועניינו הוא שאנו אומרים כל פעם שלושה פסוקים (שזה כדין של חזקה) ופותרים הכל לטובה.

כמו כן תעשי הטבת חלום בזמן ברכת הכהנים. גם נוסח זה נמצא בסידורים של הפרדים.

בסידור איש מצליח או עבודת ה' ניתן למצוא את שני הנוסחים.

עניינו של החלום הוא להראות דברים מליבו של החולם בצורה קיצונית מאוד.

את ככל הנראה דואגת הרבה לאחייך ואוהבת אותם, ולכן חלמת על דברים שאין לך בהם יכולת שליטה, ששם כאילו את לא יכולה לעזור להם, ואת לא שוטלת על המציאות ואת חשה כאילו מעלת בתפקידך. דעי לך שזה לא כך. צריך לדעת שלמרות שאנו רוצים לשלוט תמיד, איננו יכולים לשלוט על הכל, ותמיד יש דברים שאיננו מתכוננים אליהם. בעזרת ה' שכל הדברים האלו והאחרים יהיו תמיד רק לטובה.

החלום בא לומר לך שיש דברם במציאות שלא תוכלי לשלוט עליהם. תכירי בזה ותרפי ותתמקדי בעשיית טוב והקב"ה ייטיב לך.

תשתדלי לומר פרק תהילים אחד כל יום אחרי התפילה להצלחתך ולהצלחתם, והקב"ה ישמור עליכם לעולם.