חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/09/21 10:54 יח בתשרי התשפב

שאלה

שלום, חלמתי שאימא שלי מתה בגיל 55 אימא שלי בת 68 במציאות ובחלום אני בוכה ואומרת בואו נדליק לפחות וידיאו ונראה אותה הדלקנו ואבא שלי שנפטר היה בוידיאו התעוררתי עם דמעות והרגשתי שהכול היה במציאות.

אשמח לעזרה בפתרון.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לפי היהדות צריך לפרש את החלום באופן טוב ואז יהיה טוב. הצעה לפרש את החלום שלך:

כבר בגיל 55 היו לאמא שלך זכויות רבות. אם הייתה יוצאת מהעולם הזה, היתה זוכה לעולם הבא מייד. היא לא צריכה עוד חיים כדי להוסיף זכויות לעצמה. כל מה שהיא מאריכה ימים, זה רק להביא זכויות לכלל ישראל.

אבא שלך נראה בוידיאו מפני שנשמתו צרורה בצרור החיים ממשיכה להתקיים בעולם הבא.

כאשר מוטרדים מחלום, מלבד הצעת פתרון טוב, ממליצה הגמרא לבוא לבית הכנסת לברכת כהנים ואז לומר את התפילה הבאה (כתובה בחלק מהסידורים): רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלְּךָ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ; חֲלוֹם חָלַֽמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵֽעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶֽיךָ, יְיָ אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כׇּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כׇּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַֽמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַֽמְתִּי עַל אֲחֵרִים וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלָי; אִם טוֹבִים הֵם, חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹת שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק; וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה, רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּֽהוּ מֶֽלֶךְ יְהוּדָה מֵחׇלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּֽנוּ, וּכְמֵי יְרִיחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַֽכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה, כֵּן תַּהֲפֹךְ כׇּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כׇּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, וְתִשְׁמְרֵֽנִי וּתְחׇנֵּֽנִי וְתִרְצֵֽנִי. אָמֵן.