חלום שכל השיניים שלי נושרות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/01/22 19:05 י בשבט התשפב

שאלה

שלום.

רציתי לשאול לאחרונה יש לי הרגשה שאני עומדת למות. אין לי מושג למה.

אתמול בלילה חלמתי שכל השיניים נופלות לי אחת אחרי השנייה ממש בקלות.

למה אדם מרגיש ככה?

ומה החלום בא לספר לי?

אציין שאיבדתי את אמי לפני כשנתיים.

ויש לי אח בן 32 שהמצב הנפשי שלו לא כל כך טוב. אני מנסה לעזור לו כמה שאני יכולה

ולתת לו לגור אצלי אך זה יוצר המון בעיות עם בעלי.

האם יכול להיות קשר להרגשה?

תודה

תשובה

שלום לך,

צר לי על הרגשתך ואינני יודע מדוע את מרגישה כך.

בכל מקרה אני מציע להתעלם מהחלום או לעשות הטבת חלום (אפשר לקרוא 3 פרקי תהילים לביטול הגזירה, אם יש כזו).

כמה הארות על מצבך -

אבדן אם היא יתמות לבת. בד"כ זה מתמעט מאד אחרי שנה, אבל זה יכול להמשך יותר. אבדן אם היא בשבילך אובדן משענת בחיים, כבר אין על מי לסמוך ואת מי לשאול.

אשרייך שאת נשואה, ובעלך יהיה, במובן מסוים, משענת נוספת במקום החסרה.

במקרה שלך את גם מרגיש אחריות לאחיך הצעיר במצבו הנפשי (אני מבין שגם אין לו אשה והוא נשען בעיקר עליך, גם אם אביכם בחיים, את בשבילו ממלאת מקום האמא, הנשית)

העיקר - בכל מקרה ובכל מצב, הלכה ברורה ביותר לכל אחד ובפרט למקרה שלך - תמיד לחזק את הקשר עם בעלך - זה העוגן היציב העיקרי בחייך.

לכן אם מגורי אחיך, ואפילו לינה של לילה אחד, אינה בהסכמה מלאה עם בעלך - אסור !!! לך לעשות זאת.

תזכרי שאם לך לא תהיה תמיכה של בעלך (מכל סיבה שהיא) לא תוכלי לעזור לאחיך.

לכן גם לטובתו, אל תעשי שום פעולה שתגרום לחוסר נוחות קל בינך לבין בעלך.

ההלכה מזכירה זאת בכיבוד הורים וק"ו שנכונה במקרה שלך.

עזרה לאחיך - לא במחיר בעיה עם בעלך.

בהצלחה

לשיחה נוספת ניתן להתקשר אלי הביתה 098987548

דוד לוי