חלום על תקלה בקיר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/12/21 23:58 ח בטבת התשפב

שאלה

שלום רב,

שלשום חלמתי לפנות בוקר על דודי שנפטר לפני כ3 שנים

בחלום ראיתי את בן הדוד מתעסק בבית שלו עם תקלה בקיר (התעסקות עם כבלים או משהו כזה) שתיקן איש מקצוע אחר ובסיום אמר בן הדוד "ידעתי שזה התקלה, לא הייתי צריך לשלם"

השאלה שלי היא האם יש משמעות של החלום עבורי? האם אוכל לעשות משהו כדי לתקן בשבילו?

תשובה

לשואל שלום

אמרו חכמים שמשמעות החלומות הולכת אחר הפתרון, ולכן מומלץ לבוא לרב או לאחד מאוהביו של האדם כדי שיפתור לטובה, ונלך בדרך זו שהורונו רבותינו.

(מקור: בבלי ברכות דף נה)

ראשית, כל מעשה טוב שאדם עושה בעולם הזה לעילוי נשמת הנפטר, מועיל לו בעולם העליון וראוי לך להוסיף מעשים טובים כגון כוונה בתפילה וברכות וקביעת זמן ללימוד תורה לעילוי נשמתו.

הקירות הם סימן להגנה על האדם. כל אדם צריך להגן על עצמו מפני פגעי החוץ, ברוחניות ובגשמיות. כשיש תקלה באחד הקירות, יש סכנה שתיכנס השפעה זרה אל העולם הנפשי של האדם.

הדוד מביט בקיר, יודע שיש תקלה אך רוצה לסדר אותה לבד. ייתכן לומר שזו קריאה להתבונן בחייך האם יש פרצה או מקום בו נכנסה אליך תרבות או ערכים שאינם אמיתיים בדרכה של תורה? אם כן, זה הזמן לתקן. וכך החלום הוא חלום טוב שקורא להתבוננות וחשבון נפש מתוך שמחה והרווחה.

בשולי הדברים, אם העניין חוזר ומטריד את נפשך, אפשר לבצע הטבת חלום לפני הנוסח בקישור הזה

בשורות טובות