חלום על שד/רוח רעה שמשחיט לי את הגן

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/04/21 09:34 כה בניסן התשפא

שאלה

חלמתי בלילה אתמול על שד / רוח רעה שבמהלך יום העבודה בגן הפרטי שלי משחיט והורס את המקום לאט לאט עד שממש פוגע באחת העובדות , זכור לי שפיניתי את הילדים משם והגיעה גברת ממוצא הודי שאני לא מכירה ואמרה שזה גולם. בסוף החלום אחרי שהיא נשארה שם בפנים יצאה עם גופת גמד מפלצתי משם ואמרה זהו זה נגמר. אך הגן נהרס לגמרי. מה זה אומר?

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים ותמיד טוב ורצוי לתת צדקה.

אין לך בכלל ממה לדאוג.

כל טוב