חלום על עורב

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 11/07/17 20:54 יז בתמוז התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בהריון וחלמתי שעורב קטן נכנס לי למיטה וישן לי על הכרית ליד הראש והנוצות שלו היו נעימות אך בכל זאת חששתי וחיפשתי מדביר. קראתי שחלומות על עורבים הם לא מבשרי טוב. אנא עזרו לי,אני ממש בלחץ

תשובה

שלום וברכה.

סליחה על העיכוב במענה. היתה בעיה במערכת.

ראשית אברכך שיהיה הריון טוב והלידה תהיה קלה ובעיתו ובזמנו, ותצאי בידיים מלאות.

טוב לעשות את הדברים הבאים:

1. לומר תפילה מיוחדת להטבת החלום בזמן ברכת כהנים. ניתן למנות את בעלך לעניין והוא יאמר חלום שחלמה אשתי וכו'. הנוסח מצוי בעיקר בסידורי עדות המזרח.

2. אם אחרי ההטבה הנ"ל את עדיין מרגישה לא טוב ניתן לומר את נוסח הטבת החלום המלא בפני שלושה אנשים, בו אנחנו מזכירים פסוקים של שלום ושלמות ומבקשים מה' שייטיב לנו את החלום.

3. אין צורך להיות בלחץ. חלומות שווא ידברו. ישראל הם מעל המזל ומעל כל ענייני עין הרע וכל הדברים האלו. הדבר נכון לכל יהודי ויהודי, ובפרט לאישה בהריון, שכן ההיריון בכללו והלידה בפרט נעשים השגחה פרטית של ה': שלושה שותפים באדם: אביו אימו והקב"ה. לידה זה אותיות ליד-ה'. הב"ה שומר עליך. הוא איתך. אל תפחדי.

מלבד כל הנ"ל, לעורב לעיתים תפקיד חשו: הם אשר כלכלו (נתנו מזון) את אליהו הנביא. הנעימות שהרגשת למגע נוצות העורב, יכולה גם להיות נעימות ומתיקות של יד ה' הנמצא איתך.

בהצלחה רבה.