חלום עך עורב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/01/22 18:04 י בשבט התשפב

שאלה

קרובת משפחה שלי חלמה על עורב שתוקף אותה ואותי. היא מאוד מזועזעת ומוטרדת מהחלום.

כשסיפרה לי אמרתי לה לפרש לטובה - חלום טוב חלום שלום.

מה דעתו של הרב בנושא?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הגבת נכון מאוד. על פי מסורת חז"ל החלום פועל על פי הפתרון שלו. לכן צריך למצוא לחלום פשר טוב.

מכל מקום - עצת הגמרא למי שמוטרד מחלום, לבא לבית הכנסת, לברכת כהנים, לומר את התפילה הבאה:

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלְּךָ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ; חֲלוֹם חָלַֽמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵֽעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶֽיךָ, יְיָ אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כׇּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כׇּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַֽמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַֽמְתִּי עַל אֲחֵרִים וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלָי; אִם טוֹבִים הֵם, חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹת שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק; וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה, רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּֽהוּ מֶֽלֶךְ יְהוּדָה מֵחׇלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּֽנוּ, וּכְמֵי יְרִיחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַֽכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה, כֵּן תַּהֲפֹךְ כׇּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כׇּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה,

וְתִשְׁמְרֵֽנִי (כנגד מה שהכהנים מסיימים וישמרך)

וּתְחׇנֵּֽנִי (כנגד ויחונך)

(ובפעם השלישית יש מוסיפים: ותבוא עלי ברכת כהניך)

וְתִרְצֵֽנִי(כנגד שלום).

אָמֵן.