חלום ממש מוזר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/01/21 18:56 ח בשבט התשפא

שאלה

שלום רב

אז ככה אני נוהגת בדרך כלל פעמיים בשבוע להדליק נרות לעילוי נשמת צדיקים וגם משפחה ולתת צדקה ..לאחרונה ליפני איזה חודש התחלתי להדליק נרות לעילוי נשמת אחות של סבתא שלי שלפי מיטב ידיעתי יש לה רק ילדה אחת והיא ממש חילוניה וגם בעלה נפטר אז אני מנסה כמה שיותר להרבות לה זכויות פה. בכל אופן חלמתי חלום ממש מוזר עליה . חלמתי שהיא חיה אבל בבית חולים עומדת למות ממש לא מרגישה טוב ואבא שלי התקשר אליי לבוא לבקר אותה ואני זוכרת את העניים שלה ממש מקרוב שראיתי אותה ממש מהגדלה וזה היה בסורוקה והיינו צריכים להעביר אותה לבית חולים אחר והעבירו אותה בארון קבורה כחול. זה היה חלום הזוי כי זה היה ממש מוחשי האם יש לזה איזה משמעות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

רוב החלומות קשורים למציאות שמעסיקה אותנו בחיים.

אחות של סבתא שלך מאוד מעסיקה אותך, לכן חלמת עליה.

אני לא מבין גדול בחלומות!!!

מכיוון שאת מוטרדת, אני מנסה להציע דרך להבנת הדברים.

החלום משקף את כפילת היחס שיש לך כלפיה:

מצד אחד את דואגת לה, גם במחשבות וגם במעשים שלך. זה משתקף בחלום בכך שאת רואה אותה חיה.

מצד שני - היא לא בחיים. זה משתקף בחלום בכך שהיא עומדת למות ומעבירים אותה בארון קבורה.

בגמרא רשומה בקשה עבור מי שמוטרד מחלום. אומרים אותה בבית הכנסת בשעת ברכת כהנים:

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלְּךָ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ; חֲלוֹם חָלַֽמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵֽעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶֽיךָ, יְיָ אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כׇּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כׇּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַֽמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַֽמְתִּי עַל אֲחֵרִים וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלָי; אִם טוֹבִים הֵם, חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹת שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק; וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה, רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּֽהוּ מֶֽלֶךְ יְהוּדָה מֵחׇלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּֽנוּ, וּכְמֵי יְרִיחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַֽכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה, כֵּן תַּהֲפֹךְ כׇּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כׇּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, וְתִשְׁמְרֵֽנִי וּתְחׇנֵּֽנִי וְתִרְצֵֽנִי. אָמֵן.