חלום מטריד מאוד

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/06/21 07:35 יב בתמוז התשפא

שאלה

שלום רב,

התעוררתי ב5 בבוקר מחלום נורא.חלמתי שאני חולה, ולאט לאט מתחילה לדעוך עד שמתתי ושכולם מסביבי באים להיפרד ממני.

קמתי בתחושת בהלה ועצב.

אולי כדאי לציין שאיבדתי את אימי האהובה לפני שבועיים.

האם עליי להסיק שזה סימן לחיים ארוכים או חלילה דבר רע הוא החלום?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. קל וחומר במקרה שמדובר באנשים קרובים שנפטרו, ובטווח זמן כל כך קרוב.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים ולתת צדקה.

(כמובן מאוד מומלץ לעשות דברים לעילוי נשמותיהם של קרובים או אחרים שנפטרו. זה יכול להיות צדקה, מעשי חסד, אמירת תהלים, לימוד תורה וכיוצא בזה).

אין לך מה לדאוג.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן