חלב בשר

חדשות כיפה רבני כושרות 17/04/20 11:51 כג בניסן התשפ

שאלה

ערב טוב, כשאוכלים בשרי, האם הכוס שמשתמשים בה בארוחה בשרית הופכת לכלי בשרי אם השתמשנו בה לשתיית מיץ או יין? הכוס היא כוס פלסטיק והשתמשנו בה יותר מפעם אחת. האם הכלים ששטפנו אחרי הארוחה עם אותה כוס הם עכשיו בשריים? תודה

תשובה

שלום וברכה

הכוס אינה בשרית, אך לכתחילה כתב הרמ"א שיש לייחד כוס לארוחה בשרית וכוס לארוחה חלבית.

בנוסף לעיתים הכוסות נמצאות בכיור חלבי בשעה שמערים עליו מאכל חלבי חם, או להיפך, ולכן יש להשתדל מאוד להקפיד על כך.

בברכה

יצחק דביר