חיקוי של המורה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/11/19 11:23 ח בחשון התשפ

שאלה

עשיתי חיקוי של המורה ונראה לי היא שמעה ויכול להיות שנעלבה אני לא בטוח שהיא שמעה כי הייתי לא כל כך קרוב אליה היא לא אמרה כלום היא המשיכה רגיל בשיעור האם אני צריך לבקש ממנה סליחה ?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אשריך שיש לך רגישות למצוות של בין אדם לחברו ואשריך שאתה שם לב לדברים הקטנים שהם כ"כ חשובים!! הכבוד של כל אדם הוא ערך חשוב מאוד ביהדות ויש לשמור על כבוד האדם "כי בצלם אלוקים " הדם נברא.

אם יש איזשהו סיכוי שהיא לא שמעה את מה שאמרת אז אתה לא צריך לפייס אותה ולבקש את סליחתה.

ואם אתה מרגיש שיתכן שהיא שמעה ונפגעה ממך אז במקום שישי ספק- אין ספק ותיגש אליה ותתנצל ובכך הסיפור הזה יהיה מאחוריך.

אבל אתה צריך בעקבות מקרה זה לקבל על עצמיך להתחזק בתחום של שמירת הלשון ונקיון הפה.

כי מכאן הכל מתחיל ואז גם לא תהיה לך פעם נוספת של מעידה כזו.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.