חיסון קורונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/03/21 16:46 כד באדר התשפא

שאלה

לרב רציתי לשאול האם מותר לסכן חיי אדם עשיתי חיסון ראשון לקורונה וזה גרם לי דופק מהיר ודלקת בכיבה . כבוד הרב זה מסכן את חיי . לא כל אחד מתאים לחיסון הזה . אני לא מתכוות לעשות חיסון שני . אמא שלי מכריחה אותי לעשות חיסון לקורונה בכוח שאסור לי לעשות אותו . אני לא רוצה לסכן את חיי מה עושים כבוד הרב אני יודעת שיש מגיפה .בחיסון לקורונה זה עשיו ממלח וחומר ומלח עושה דופק מהיר .זה מסוכן לחיים שלי . אני מעדיפה להתרחק מאנשים ולהשים מסיכה .אנשים נדבקים כי הם מזלזלים בהנחיות הולכים ללא מסיכה מתקרבים לאנשים .צריך להתרחק מאנשים ולשמור אל הנחיות . האם אני צריכה לקחת חיסון שני שזה יסכן את חיי ?

תשובה

שלום

ראשית, מי שאמור להחליט בעניין זה לא אמא שלך, אלא את.

שנית, מי שצריך להכריע מבחינתך זה אנשי המקצוע, כלומר הרופא האישי שלך, מכיון שיש צורך להכיר את מצבך הרפואי בפרוטרוט כדי לדעת מה הסיכונים לכל צד.

אם מבחינת הרופא זה לא מוכרע לכאן או לכאן, יש מקום לשקול התייעצות עם גורם רפואי יותר בכיר.

אולי כדאי לך גם להתייעץ גם עם יועץ רפואי כמו הרב פירר או הרב בני פישר.

בהצלחה ובריאות