חינוך

חדשות כיפה הרב דוד לוי 04/02/21 00:22 כב בשבט התשפא

שאלה

כבוד הרב שלום,

דרא"ג הייתי חייב לבחור רב בשביל לשאול שאלה אבל אתה עדיין לא מכיר אותי :-)

בני בן 22, וקניתי לו לאחרונה טלית ותפילין במתנה, הוא אמר לפני מספר חודשים שהטלית מהבר מצווה נגנבה כשגר בישראל לפני 1-2 שנים, כרגע הוא מתגורר בבית שלנו בארה"ב.

למרות שאני שומר מצוות ושבת הוא לא כל כך (שומר רק כשרות באוכל) , גם אשתי\האמא לא שומרת. בני הבכור (26) שומר יותר מצוות וגם מניח טלית\תפילין. יש לי גם בת - בת 7.

כשהבאתי לו את המתנה הוא סרב ואמר שאם היה רוצה היה קונה ושהוא לא ישתמש בזה. אני עניתי שזה מאוד חשוב וקדוש ושזה יחכה לך בבית מתי שתהיה מוכן.

השאלה: האם אני אמור לעשות עוד משהו, האם התשובה שלי מתאימה, וגם האם אני צריך להשאיר את המתנה בבית או להחזיר אותה (יש לי אפשרות להחזיר), כל עיצה אשמח ואודה לקבל.

שבוע טוב!

תשובה

שלום לך,

קשה לענות בלי להכיר אותו ואותך.

בד"כ מה שעשית נכון מאד.

קונים ומשאירים אצלו ובעזרת השם מתי שהוא ירצה הוא ישתמש,

הקניה והנחה בבית שלו זה שלב הכרחי לפני להניח.

אני מציע שלא תשאל אותו ומצד שני אני מקווה שיניח מיד פעם כמו בערב יום כיפור או כשיזמינו אותו לבר מצוה של חבר וכד'

בברכה דוד לוי