חינוך ההורים על ידי ילדיהם

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/07/21 14:48 יח באב התשפא

שאלה

שלום רב

לפני תקופה הביאו באתר שאלה להאם יש להעיר להורים על הרמה הרוחנית שלהם, כגון לומר לאמא שתשים כיסוי ראש

ברור לי שהדבר לא ראוי ושאני צריך להתעסק עם עצמי בעבודת השם ולא לחנך אותם מה לעשות

אז אם באמת כך והילד לא צריך להעיר להורים שלו על האמונה שלהם בהשם

איך אברהם אבינו שבר את הפסלים של אביו?

הרי אם אומרים שהילד צריך להתעסק בעצמו ולא לחנך את ההורים שלו לדרך השם )קל וחומר שהם לא מעונינים בכך(

אז איך אברהם נקט צעד כזה קיצוני בניסיון להוכיח לאביו שהאמונה שלו היא שקר

בטוח שיש תשובה לעניין פשוט רוצה לדעת אותה

תודה מראש

תשובה

שלום

א. אברהם רמז לאביו בכך, שאין בהם רוח חיים, ולא ביקר אותו ישירות.

כפי שכתוב ביורה דעה בהלכות כיבוד אב ואם, שאם ראה הבן את אביו עובר עבירה, ירמוז לו על ידי שאלה וכדומה.

ב. אברהם היה טרם מתן תורה, ואף טרם שהתגלה אליו הבורא.

כל טוב