חילול השם בקשר עם מנהל מבוגר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/02/22 13:08 כו באדר א'

שאלה

שלום. אני בקשר עם אדם מבוגר שהיה מנהל שלי שנים רבות. הוא כמו אבא בישבילי. הייתי באה אליו לפעמים לבקר אותו לראות מה איתו.כמובן בחוץ מיחוץ לדלת . לאחרונה שהייתי יצאו שכנים והסתכלו . ואז הוא אמר שאסור יותר לבוא כי זה חילול ה' רציתי לשאול האם זה באמת חילול ה'? הוא גדול ממני יותר ב50 שנה. ואני בחוץ וזה ל5_ 10 דק גג. זה עיר חרדית לגמרי. אולי זה אסור??? רוצה לדעת.. תודה

תשובה

שלום

בתוספות מובא שרצונו של אדם כבודו, הוא שיקול הלכתי בגדרי כבוד.

לפיכך תכבדי את רצונו. תוכלי להתקשר.

לגבי חילול השם, אם הדבר אינו נהוג במקומם, אכן יש בזה לזות שפתיים.

כל טוב