חיזוק בהנחת תפילין

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 04/01/22 00:00 ב בשבט התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב

אני הפסקתי להניח תפילין ואני מאוד רוצה להניח תפילין אבל קשה לי מאוד

האם יש לך עצה לתת לי איך אני יוכל לחזור להניח תפילין מאהבה?

אם תוכל בבקשה גם לכתוב לי על חשיבות התפילין בקצרה.

תודה כבוד הרב.

תשובה

לשואל היקר שלום,

מצוות התפילין מייצגת את הקשר הקבוע בינינו לבין בורא עולם. בתוך התפילות מופיעות הפרשיות שמתמצתות את עיקרי האמונה: זכירת יציאת מצרים, השגחת ה' והאמונה בה' אחד.

התפילין קושרות אותנו בצורה עמוקה לקדוש ברוך הוא - כדברי הרמב"ם: "כל זמן שהתפילין בראשו של אדם ועל זרועו, הוא עניו וירא שמים ומפנה ליבו לדברי האמת והצדק". ועל התפילין אמרו בגמרא "כי שם השם נקרא עליך".

ברור לכל אדם שרגע החתונה הוא מרגש, כי הוא לא קורה בכל יום. את התפילין מניחים בכל יום, ולכן קשה 'להתרגש'. אבל משהו שעושים כל יום מעיד על קשר קבוע של אמונה בהשם - ברית. ומשתדלים גם שם להתרגש כמו ברגע האירוסין, כמאמר הפסוק כשכורכים על האצבע: "וארשׂתיך לי לעולם".

כשהאדם מוקף פיזית במצוות (תפילין ציצית ומזוזה) זה משפיע על הנפש פנימה ליראת שמיים ומצמצם לו את האפשרויות לחטוא (ראשית חכמה שער הקדושה פרק ו' אות עד).

בנוסף, הרב קוק בהקדמה לספרו 'חבש פאר' על התפילין כותב שהתפילין פועלות לקדש את הגוף החומרי להיות דבק בה' יתברך.

(מקורות לעיון: 'תפילין' מאת הרב יוסף צבי רימון)