חטא ותשובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/04/20 14:28 כג בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב ,

אני עשיתי חטא ,

לאחר מכן עשיתי תשובה בתיקון כללי

כמה פעמים צריך להגיד את התיקון כללי

עד שה' יסלח לי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תשובה לא שייכת לתיקון הכללי, כלל וכלל, התשובה כוללת חרטה, עזיבת החטא בצורה מלאה, התודות, קבלה לעתיד. כאשר אדם מבצע את השלבים הללו הוא בעל תשובה. אנו לומדים שהעיקר זה הכרת החטא החסרון וקבלה לא לחזור לזה החטא. אם עשית את כל השלבים אין לך עוד לחפש בחטא. אלא לפעול לתקון.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ