חזרתי בתשובה ויש לי שני אבחונים שונים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 10/08/20 13:26 כ באב התשפ

שאלה

שלום וברכה, אני בת 23 וברוך ה' השם גרם לי להתחיל לחזור בתשובה לפני 4 חודשים,

לפני החזרה בתשובה אובחנתי כחולה בשני סוגים שונים של דברים שדורשים טיפול, אחד מהם זה פוסט טראומה מורכבת, שזה משפיע מאוד על המצב הנפשי ועל לחץ נפשי, האבחנה השניה זה פיברומיאלגיה- מתאפיינת בכאבי שרירים, חולשה וכל מיני תסמינים אחרים.

רציתי לשאול אם יש הנהגה מסויימת לחזרה בתשובה במצב כזה?

כי קראתי במקום מסויים שחולה שמחמיר עם עצמו מתחייב בנפשו , וחשוב לי להבין כמה לאט אני צריכה לקחת את החזרה בתשובה ואיך להתנהל .

תודה רבה מראש, מעריכה מאוד את העזרה

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, אשרייך שזכית לעבור תהליך של חזרה בתשובה.

כל יהודי צריך לחזור בתשובה כל יום. אנחנו בתפילה אומרים "השבנו אבינו לתורתך, וקרבנו מלכנו לעבודתך". ונשמע מדברייך שאת עברת תהליך משמעותי של חזרה בתשובה והתחזקות גדולה.

מעבר לכך, לגבי שאלותייך החשובות.

לגבי האבחונים שכתבת שיש לך, צריך להתייעץ עם אנשי מקצוע מה המגבלות שנדרשות ממך כדי לפעול בצורה נכונה מכל הבחינות.

לגבי החזרה בתשובה אין שינוי עקרוני בין סוגי אנשים. אך כל מעשה צריך לבדוק שלא פוגע בך בצורה כזו או אחרת.

ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע ועם רב (או רבנית) שמכיר אותך אישית כדי לקבל החלטות ספציפיות בנושאים שונים שנוגעים לגבייך.

בהצלחה רבה ויישר כח גדול,

הלל מרצבך