חזרה בתשובה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/07/21 11:57 טז באב התשפא

שאלה

שלום הרב

אני בן 18 מבית דתי שומר מצוות.

ליפני כשנה התפתח אצלי אפילפסיה ונאלצתי להפסיק ללכת לתיכון והפסקתי לתפקד לגמרי.

משם גם התפתח אצלי דיכאון קשה בגלל המצב ומשם גם לצערי חזרתי בשאלה וחטאתי הרבה בעניין שמירת שבת, שמירה שליפני הנישואין וכשרות.

בזמן האחרון חשבתי לחזור בתשובה שלמה וללמוד בישבה.

השאלה שלי האם אני עדיין יכול לעשות זאת? הרי אני לא תינוק שנשבה ועברתי על איסורי כרת.

והאם אוכל למצוא זיווג הוגן מבית דתי ושומר מצוות שחטאתי ככה.

תודה רבה הרב.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הסר דאגה מלבך. יש חוטאים הרבה יותר גדולים ממך - שעברו על איסורים יותר חמורים, חזרו בתשובה והפכו צדיקים גמורים. גם מצאו זיווג הגון ובנו בית של תורה ומצוות.

אדרבא, השאלה שלך מעידה עד כמה אתה תמים בדרכך. עד כמה התורה יקרה לך בלבך. כל אלו עומדים לזכותך כאשר אתה מתחיל דרך של תיקון ותשובה.

הלימוד בישיבה, בחברה של בני תורה ובהדרכה של רבנים יכול בהחלט לחזק אותך ולתמוך בך בדרך התשובה. אבל חשוב מאוד למצוא את הישיבה שמתאימה לך. יש כיום מאות ישיבות, אלא שלכל ישיבה יש את הגוון והסגנון המיוחד שלה. לפני שאתה מצטרף לישיבה עליך לבדוק שהאופי של הישיבה והסגנון שלה מתאימים לך.