חזרה בתשובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/03/20 21:42 כב באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב , אני יתומה משתי הורים והחיים שלי לא קלים עוברת על הרבה איסורים חמורים ואני מאוד רוצה לחזור בשובה אני עוברת הרבה ייסורים כי עשיתי הרבה חטאים ואני רוצה שבורא עולם ייסלח לי על הכל, אני משתדלת להיתפלל ואומרת אשר יצר אני כן מנסה קצת , אז השאלה שלי היא ככה .. אני כל פעם אומרת אני יחזור בתשובה.. ואני ממשיכה עם העבירות וכל פעם אני אומרת שאני יחזור, אבל היצר הרע גורם לי לעשות הרבה דברים לא טובים דברים חמורים חמורים! , ושמעתי מכמה רבנים שאי אפשר לחזור בתשובה שבן אדם כל פעם אומר אני יחזור וכל פעם עובר עבירות ..הם אמרו שכאילו מה אתם חושבים שתוכלו לעבוד על ה׳ כל פעם ,ושזה לא עובד ככה ,אז אני שואלת אם אני כן יכולה עדיין לחזור בתשובה ?

כי אולי לא הבנתי נכון ..

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין דבר שסוגר את דרכי התשובה, ואפילו הדברים שחז"ל הגדירו כמונעים את התשובה, כתבו הראשונים והאחרונים שאם אדם יעשה תשובה אמיתית הוא יכול לחזור אפילו על דברים אלו בתשובה. על כן הכל תלוי ברצון, ואדם שרצונו לחזור בתשובה אין דלתי תשובה ננעלות, ואנו יודעים על אנשים שהחטיאו את הרבים, וכאשר הם התאמצו בתשובה הקב"ה חתר להם חתירה מיוחדת לקבלם בתשובה. מכאן שהכל תלוי ברצון האדם. אם רצונך לחזור בתשובה חזק, הקב"ה מקבל שבים.

בריאות איתנה והרבה שמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ