חזרה בתשובה מזרע לבטלה - הלכה למעשה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/10/21 12:29 ל בתשרי התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני נער בן 14.5 ולצערי הרב לפני כחצי שנה גיליתי בטעות על אוננות. בפעמיים הראשונות שחטאתי, ידעתי שזרע לבטלה זה אסור, אבל לא ידעתי שהפעולה שאני עושה - זו הכוונה זרע לבטלה.

אח"כ גיליתי שזה אסור, ולא עשיתי את זה יותר. יצא לי מדי שבועיים-שלש לעשות את זה, כי האמת שזה היה מהנה...

עכשיו יוצא לי לעשות את זה יותר, אבל אני משתדל שלא. טוב, אני קיבלתי על עצמי מעכשיו לא לחטוא יותר, ולהשתדל ממש ממש ממש, כי לא באמת השתדלתי עד עכשיו..

שאלתי היא - מה לעשות כדי לחזור בתשובה על המעשה, חוץ מ-4 שלבי התשובה של הרמב"ם, מה לעשות? עכשיו חופש גדול, לכן קשה יותר. מה ניתן לעשות כדי להימנע מהעוון? חוץ מזה, איך להתגבר על היצר הרע ולעסוק בתורה או בדברים אחרים (לקרוא למשל ספר באנגלית כדי לשפר את האנגלית שלי, ללמוד לנגן בגיטרה) ולא לבזבז את כל היום בבטלה, בטלפון וכו'?

לסיכום: אשמח ממש שהרב יפרט איך לחזור בתשובה על שז"ל ועל ביטול תורה, וגם עצות להתגבר על היצר הרע. תודה רבה!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל היקר,

אשריך על המאמץ וההתקדמות, בורא עולם רואה כל צעד שלך ושמח בכך.

החזרה בתשובה על חטא הברית כוללת ארבעה נתיבים:

א. אחרי ההכרה בחטא, רצון אמיתי לעזוב את החטא הזה ולהתחרט עליו. הכח של הרצון הוא החזק ביותר באדם.

ב. עתיד: מציאת 'תחבולות' ועצות נגד היצר. קודם כל: סינון על הטלפון. זה חובה. (רימון ונטספארק הם הטובים ביותר). עצות נוספות: ללכת לישון מוקדם, לא להיות לבד בלילה עם הטלפון, ועוד.

ג. לימוד קבוע בספר שמחזק אותך, או הרצאות מחזקות, או קבוצות ווצאפ עם חיזוקים. אני ממליץ על אתרי "שמור עיניך" ו"לוקחים אחריות". גם ספרי חול נקיים.

ד. עשייה חיובית - ניצול הזמן לספורט, התנדבות, תנועות נוער, טיולים.

השלבים הללו הם לא ביטוח חיים שלא ניפול שוב. ייתכן וניפול, אבל כל פעם נחזור לשלבים הללו ונתחזק מחדש.

הכי חשוב - גם אם נפלת, לא להתייאש, לקום ולעשות מה שאנחנו יכולים.

יהי רצון שתצליח בכל אשר תפנה, ותתחזק בעבודת השם.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן