חוששת שהקדוש ברוך הוא כועס עליי

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 12/07/22 11:50 יג בתמוז התשפב

שאלה

היי הרב,

כבר תקופה שאני נמנעת מלהתפלל ולקרוא תהילים והאמת זה חסר לי מאוד!

בעבר הייתי מתפללת וקוראת תהילים ובאמת מתוך כוונה שלמה הייתי בוכה לו וזה נתן לי תחושה שמישהו שומע אבל כועס ואסביר..

כל פעם שהייתי מתפללת אז כל "הניסים והנפלאות" היו קורים לי..

למשל: ריבים, פתאום נקרע לי הג'ינס, פתאום אני נופלת באוטובוס, הייתי קוראת וכל היום שלי היה נהרס..

היום אני רק מדברת איתו ובאמת משתדלת ליהיות ילדה טובה ולעשות טוב אך כל פעם זה בא לרעתי:(

אתה חושב שהקדוש ברוך הוא כועס עליי?

ממש בא לי להתקרב אליו אך כל פעם שאני מתקרבת הוא מעמיד אותי במצבים לא נעימים והיו כמה פעמים שלא התייאשתי כי אולי זה ניסיון שלו אך עדיין קרו לי דברים לא טובים ובאמת אני מעדיפה להימנע מלקרוא ולדבר איתו אבל זה חסר לי

מה אתה ממליץ לעשות?

תודה רבה

תשובה

אנחנו לא יודעים לחשב את המחשבות של הקב"ה. אנו עושים מה שנכון והקב"ה הטוב בעיניו יעשה.ולכן בכל מקרה מתפללים...