חוק נגד ביבי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/21 22:11 יג בחשון התשפב

שאלה

שלום לרב שרלו

איך זה שאתה לא יוצא נגד החוק שרוצה למנוע מביבי להתמודד לכנסת. מה, זה אתי ?

מ.

תשובה

שלום וברכה

איני נוהג לקרוא לראש ממשלה או לראש אופוזיציה בדרך זו, אלא בשמו: בנימין נתניהו.

לעצם העניין,

אחד הדברים שאני מנסה לעשות באופן עקבי הוא לקבוע עמדות עקרוניות שאינן מוטות מפוזיציה מסוימת. הדרך הטובה לעשות זאת היא לנסח אותן מראש, ללא קשר למישהו מסוים או להקשר מסוים, אלא כעמדה עקרונית, ולקבע אותה כעמדה עקרונית (אלא אם כן יש סיבות לשנות את הדעה, ואז לא להיות עקשן כי אם מבקש אמת).

את עמדתי בנושא זה כתבתי לפני כמעט שנתיים, בזיק שפרסמתי:

"החוק הקובע כי ראש ממשלה אינו חייב להתפטר אפילו לאחר הגשת כתב אישום, הוא חוק נכון.

אסור לתת ביד פקיד ממשלתי , רם דרג ככל שיהיה, את הסמכות להפיל ממשלה . זו הסיבה שנקבעה כחוק, וכאמור, היא נכונה...".

זה פורסם כאן https://bit.ly/2Z73dG4.

ועמדתי לא השתנתה.

כל טוב