חוקי מדינה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 12/01/22 14:48 י בשבט התשפב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

בארץ ישראל וכמעט בכל הבמדינות יש חוקים.

ברור שיש לציית להם, אך יש חוקים חשובים ביותר שנועדו ליצור סדר ושלום וחוקים שפחות שמים לב אליהם.

למשל, כמובן שלא אתפרץ לכביש באור אדום או אשדוד בנק חלילה. אבל אם אני אוכל בתחבורה ציבורית כשאני יודע כשיש איסור לאכול ?( מטעמי קורונה וכו..)

העונש על שדידת בנק הוא מאסר, לעומת זאת , אם פקח רואה אותי אוכל בתחבורה ציבורית הוא בדרך כלל יעיר לי בנעימות להכניס את האוכל.

עוד דוגמא, מסתבר שאדם שאינו מחזיק ברכבו פח אשפה, עובר על החוק (הסיבה לכך שמא אדם ישליך פסולת דרך החלון בזמן נסיעה ויפריע לנהגים) .

אני משתדל להקפיד כמה שיותר על החוקים, אבל כמו כל האנשים אני מניח, יוצא לי "לפשוע".

האם באמת צריך להקפיד על כל החוקים האלו? מה הדין בחוץ לארץ?

בנוסף, "אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש פלילי" מה הדין שאנו באמת לא מודעים לכל החוקים?

תודה על העזרה.

תשובה

בדרך כלל דינא דמלכותא דינא, ו"אילמלא מוראה של מלכות איש את רעבו חיים בלעו"