חוסר רצון להתחתן

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 07/03/19 00:02 ל באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב

אני יודעת שאני "בשלה" להתחתן , אבל אני מרגישה שאין לי רצון פנימי לזה..

ואני חוששת שגם עוד 5 שנים זה לא ישתנה, טוב לי כרגע בחיים, לחיות על ההורים, לגור עם המשפחה, חברות וכו..

אני לא מרגישה צורך חזק להתמסד ולפרוש מהמשפחה כדי להקים אחת חדשה משלי.

יש מעלי 3 אחים גדולים (29,26,24) שאף אחד מהם לא נשוי, וזה מלחיץ אותי.

מה אני יכולה לעשות בשביל כן לרצות את זה עכשיו? ( ראיתי אותה שאלה באתר והרגשתי שהתשובה לא מספקת אותי..)

האם אני צריכה להמתין להרגשת החוסר הקיומית בשביל להתחיל לצאת למטרות חתונה?

אני לא רואה סיבה שזה ישתנה בשנים הקרובות..

תשובה

שלום וברכה,

דרך פלטפורמה זו אני יכול רק לתת קווים מאוד מאוד כלליים, שיכול להיות שיתאימו לך, לאישיות שלך או להשקפת עולמך ויכול להיות שלא. אך כיוון שפטור בלא כלום אי אפשר, אנסה לכתוב מעט, אך תזכרי לקחת זאת ככיווני חשיבה ולא כאמירות מוחלטות וכובלות:

שבי עם עצמך או עם חברה\מישהו שקרוב אליך ושאלי:

* למה אני רוצה לרצות להתחתן?

* האם אני מזדהה עם הסיבות שהעליתי?

* אם כן, מה עוצר אותי? למה לא?

* למה אני חושבת שבעתיד אמשיך לא לרצות להתחתן?

* מה יכול לגרום לי כן לרצות להתחתן?

* האם זה נכון לעורר אצלי רצון כזה בשלב זה בחיים?

נסי לחשוב על המסקנה שהגעת, האם את מזדהה איתה? אם כן, למה? אם לא, למה?

אלו קווים כללים אבל הרעיון מובן, לשבת ולבטא את אותן תחושות פנימיות לכדי מילים ולהבין אותן, לעשות סדר בראש..