חוסר אמונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/01/22 09:55 כו בשבט התשפב

שאלה

שלום רב הרב ,

אני מאוד מעריך את כל העשייה באתר באמת אתר מושקע ונוח .

אז ככה אני נער בן שבע עשרה לומד בישיבה תיכונית וגר בבית דתי יחסית שמרן.

התעוררו אצלי בשנתיים האחרונות מאגר עצום של שאלות באמונה .

ואז נוצר מצב שאני מתהלך בבית דתי ועושה את המצוות כלומר הכל נשאר לי רק בראש ,כופר מבפנים ודתי מבחוץ ,

חשוב לומר שעדיין יש לי קצת יראה מה' .

עד כה הכל היה מושלם אני קיימתי מצוות ההורים שלי מרוצים ממני וזה לא התנגש לי בחיים הפרטיים

אבל עכשיו אני צריך להחליט לאיזה ישיבה הסדר אני רוצה ללכת בזמן שאני עדין לא החלטתי שאני הולך לישיבת הסדר .

האמונה שלי לא מספיק חזקה להתמודד עם המחשבה של לעסוק בתורה כל היום במשך שלוש שנים , הלכתי לשבושים ופשוט סבלתי .

אני כרגע מאוד מבולבל לא יודע מה לעשות, אם יש לך איזו שהיא גישה לגרום לי לחזור להאמין בלי להתמודד עם הספקות האלה ( לחזור להאמין לגמרי זאת תיהיה הדרך הכי נוחה עבורי )אני אשמח .

חשבתי על להדחיק את הרגשות שלי כמו שעשיתי בשנתיים האחרונות ,וללכת להסדר .

בסופו של דבר האורח חיים הדתי מרגיש לי הרבה יותר יציב נוח ומוסרי , הבעיה שהבסיס הזה לא יחזיק הרבה זמן .

למי לפנות? מה לעשות ? רעיונות

תודה רבה אני יודה לך מראש .

תשובה

שלום וברכה

אני מבקש ללוות אותך מעט בנקודה בה אתה נמצא:

יסוד התורה כולה, כפי שכתב הרמב"ם בהלכות תשובה, הוא הבחירה החופשית.

ואתה ניצב עתה בנקודת בחירה, שהיא כמובן משמעותית ביותר.

יש בידך, מבחינה מעשית, להחליט לוותר על כל העולם של האמונה. זה עשוי להקל עליך, אבל המחיר הכבד הוא הנתק הגדול מריבונו של עולם, מהתורה, מהמסורת, מהמשך שליחותו של עם ישראל וכדו'.

ויש בידך לראות את המשבר האמוני הזה – כהזדמנות.

הזדמנות לברר את הקשר עם ריבונו של עולם; הזדמנות לראות את הספקות כבסיס שמחייב קשר יותר עמוק לתורה; הזדמנות לנצל את השנים הבאות למהלך רוחני שייבנה דווקא מתוך העובדה שנוצר בור עמוק בנפשך. הבור הזה מחייב ומאפשר לבנות בניין יותר גבוה.

נראה שהתחושה שלך מוצדקת כעת, והמקום הרוחני לעשות את זה אינו ישיבת הסדר במתכונת הרגילה, שעיקרה לימוד גמרא. אל תלך למקום בו אתה חש אנוס. אל תלך למקום שלא טוב לך בו.

ולכן, כדאי לחפש מקום לימודי – בין ישיבה ובין מכינה – ששם את הבירורים האמוניים האלה כמטרה הבסיסית שלו, לבניית היסודות והנדבכים האלה.

זו העצה העיקרית שנראית לי נכונה בעת הזו.

ואם תרצה להמשיך – אשמח.

כל טוב