חבר שלי עושה קעקועים לאנשים - מה לעשות?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 06/09/20 12:44 יז באלול התשפ

שאלה

רבי ומורי,

ישנם 2 חברים המתפרנסים מקעקועים.

חבר אחד שקעקע אותי לפני שהכרתי בבורא עולם והשני עכשיו מתחיל לעסוק בתחום.

את מקעקועים שלי עדין לא הורדתי, ואני גם לא מתכוון לעשות יותר, לענייננו החבר השני רק נכנס לתחום טרם התחיל להתפרנס מיזה.

מה עלי לעשות?

האם לעזוב ולנתק את הקשר?

האם להטיל בהם אימה שהוא עושה חטא?

כי בדרכי נועם ושיח על בוקר עולם וגדולתו לא מעיר את עיניהם העיוורות.

רב תודה.

גל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום גל,

כפי שכתבת, ישנו איסור תורה לעשות קעקוע קבוע על הגוף. כפי שכתוב בפסוק (ויקרא פרק יט, כח): "וּכְתֹבֶת קַעֲקַע לֹא תִתְּנוּ בָּכֶם".

אם מדובר בחבר שלך, ואתה יכול לשכנע אותו לוותר על העבודה הזאת, ולמצוא מקצוע אחר (המותר על פי ההלכה) - זכית במצווה חשובה, של זיכוי יהודי מלעבור על איסורים.

אך אם אינך יכול לשכנע אותו לוותר על המקצוע הזה - מה תוכל לעשות?

מניסיון שלי, להפחיד אנשים זה בדרך כלל לא עוזר. ולא אמיתי. צריך לקיים את התורה, כי היא אמת.

בכל אופן, יש מעלה לקרב כל יהודי לה' יתברך. ולפעמים על ידי שמתקרבים לאט לאט מתחזקים ומפסיקים לעבור על איסורים שונים.

בהצלחה רבה לך, ולכל הרוצים להתקרב אל ה'.

הלל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן