זרע לבטלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/03/20 22:11 כב באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

היום הלכתי עם אבא שלנ לנץ וחזרנו לבית והייתי קצת עייף והלכתי לישון ועכשיו קמתי וראיתי שיצא לי זרע לבטלה ((בשוגג))

חזרתי על זה כבר בעבר בתשובה עשיתי תיקונים וכ׳ו

אבל עכשיו יצא לי בשוגג בלי שרציתי איך אני אמור להצתטער על זה קשה להתטער על זה כי זה לא מרצוני

וגם בתקופה של היום כפי שכולם יודעים אין אפשרות ללכת ולטבול במקווה

אז מה אני אמור לעשות??☹️????

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כשאין מקוה, גברים יכולים להתקלח בבית, כאשר ה"תוש" תלוי למעלה ואתה עומד למטה, וזרם המים הוא כ 3-4 דקות בזרם בינוני, והידים צריך שיהיו רפויות, יש לרחוץ את הרגלים במים קודם, וכך יש ט' קבין של מים, ובשעות דחק כמו המצב עכשיו זה מספיק. בודאי שאנו רוצים מקווה אמיתית אבל במציאות של ימינו זה הדבר שאפשר לעשות, ורוב הפוסקים התירו בכך לעניין טבילת עזרא.

לגבי שאלתך על קרי בשנת צהרים ללא הרהור וללא קושי, עיין במג"א סי' פח שיש מקום להקל במקרה כזה, אבל כבר כתבתי לך את דרך הטבילה במקרה זה.

בריאות איתנה והרבה שמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ