זריקת הזמנות חתונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/04/21 15:12 כב בניסן התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני יותר משנה אני ובן זוגי היינו צריכים להתחתן, בשל נגיף הקורונה האירוע הגדול שתיכננו נדחה. למרות זאת קיימנו טקס חופה בשיא תקופת הקורונה עם בני משפחה קרובים.

לאחר מכן החלטנו לבטל את האירוע הגדול,בשל כך נשארנו עם מעל 300 הזמנות מודפסות שלא נשלחו לאורחים. האם מותר לזרוק אותם? או לגנוז? מה אמורים לעשות איתם?

תודה רבה.

תשובה

שלום

קודם כל מזל טוב. בע"ה שיהיה בנין שלם עדי עד.

לגבי ההזמנות - אם יש עליהן פסוק או קטע מפסוק או חלק מתפילה או שם ה', אז צריך גניזה (או לחתוך רק את מה שצריך גניזה או את כל ההזמנה).

אם אין, אפשר לזרוק

כל טוב