זכר למחצית השקל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/03/22 11:38 י באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לדעת האם מותר לתת זכר למחצית השקל אם יש לי חובות למכרים שעדיין לא שילמתי משתדל לתת מה שיכול בתשלומים היה לי אפשרות לתת בעבר אבל לצערי לא הייתי מודע למה שאני עושה ונכנסתי להרבה חובות היום בקושי עובד ועדיין נשארו החובות

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בפניני הלכה כתב: "יש שנהגו לתת מחצית מהמטבע המקובל באותו מקום, ויש שנהגו לתת שלושה חצאים מהמטבע, כנגד שלוש פעמים שנאמר 'תרומה' בפרשת שקלים (רמ"א תרצד, א). בימינו המטבע הנפוץ הוא שקל, ואם כן לפי מנהג זה יש לתת שלושה חצאי שקלים".

אני מאין שתוכל לעמוד בהוצאה של שקל וחצי כדי לקיים את המצווה.

פורים שמח!