זכרון

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 11/02/18 20:03 כו בשבט התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב !

חוזר ממש הרבה על הלימוד ומתפלל הרבה על הזיכרון אך רציתי יום אחד

לעשות עצרת תפילה ממש על הזיכרון ביום של טיול ואני לא הולך לטיול

אז ככה בשביל הזיכרון אעשה דבר כזה עם עוד כמה בחורים שהם אריות בתורה ודרך ארץ

מהבוקר עד צאת הכוכבים תענית צום ותענית דיבור ומיד אחרי התפילה

שתי ספרי תהילים ברצף ולאחר הספרים פתיחת ההיכל בקשה גדולה על הזיכרון

תפילת מנחה (עד כאן עם טלית ותפילין ולאחר מכן אנו מורדים אותם)

והמשך היום כרגיל (שאר הלימודים שלי)

זה לא כל כך מקשה עלי ועל חברי הם בחורים בהם בוגרים וחזקים ולא יקשה עלינו "כלל וכלל על הלימוד של המשך היום"

ורצינו את דעת מורנו ורבנו בנושא.

תשובה

זה רעיון מצויין.

אמנם מאוד מומלץ לקרוא את כל התהילים 3 פעמים כסדר שתיקן המקובל הא-להי הרב יצחק אלפיה, ומובא בספר קונטרס היחיאלי, וכן בסוף כמה ספרי תהילים מהוצאות שונות.

מאוד כדאי לומר נוסח תפילה על הזיכרון בלימוד התורה שמופיע בכמה ספרים (וכמדומני יש גם בלשון חכמים) ופשוט להתפלל על כך מהלב.

בהצלחה רבה, ויהי רצון שכל דברי התורה יחקקו בליבנו, והתורה לא תתנשי מינן ולא ניתנשי מינא!