זיכו הרבים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/02/21 12:00 יב באדר התשפא

שאלה

בסד

שלום כבוד הרב,

ברצוני לדעת האם כל פרסום הקשור בתורה נקרא זיכוי הרבים או למעט דבר שיש בו לכדי עשיה/מצווה ובכך אני מזכה את האחר לדוג ק״ש, מזמור בתהילים או דבר תורה

כשמפרסמים את זמני כניסת ויציאת השבת ושם פרשת השבוע זה נחשב תחת זיכוי? היות והאדם יודע מתי נכנסת שבת ברוב המקרים כך גם אם יודע ורואה או כאשר לא יודע ורואה את הזמן זה לא דומה לאם קרא ק״ש ובכך זיכית אותו במצווה

אשמח להסבר????

תשובה

שלום

לא בטוח שהבנתי בדיוק את השאלה.

אם מזכים מישהו במצווה (קריאת שמע, צדקה, לדעת מתי כניסת שבת וכו'), אז יש למי שיזם את זה חלק משמעותי בזכות הזאת.

ואם מזכים הרבה אנשים במצווה מסוימת, זו כמובן זכות גדולה בהרבה, וזה נקרא 'המזכה את הרבים', שעליו נאמר בפרקי אבות: "כל המזכה את הרבים, אין חטא בא על ידו. משה זכה וזיכה את הרבים, זכות הרבים תלוי בו, שנאמר (דברים לג), צדקת ה' עשה ומשפטיו עם ישראל."

אשמח להבהרה אם פספסתי משהו

כל טוב