שאל את הרב

זיווג

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/01/22 16:03 ד בשבט התשפב

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני בחורה מסורתית והכרתי בחור דתי לפני זמן מה. הייתה בינינו כימיה טובה ולכאורה התאמה מושלמת אך הוא רוצה בחורה דתיה שתתלבש צנוע ותשים כיסוי ראש אחרי החתונה. הירהרתי רבות בעניין האם אני יכולה להתחזק עבורו ולהשתדל אך לבסוף הקשר בינינו נותק וכעבור שבוע הוא הכיר בחורה דתיה והם בקשר.. אני מרגישה אשמה וחושבת שאולי הוא הזיווג שלי ובגלל שלא הסכמתי להתחזק איבדתי את הזיווג שלי.. בדיעבד אני חושבת שכן הייתי מצליחה להתחזק ולהתלבש צנוע, אך כעת הוא כבר בקשר עם בחורה אחרת.. אני מרגישה שהוא הזיווג שלי, האם עשיתי טעות וייתכן שהפסדתי את הזיווג שלי?

אודה לתשובתך.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מברך אותך שתזכי להקים בית שמח וכשר בישראל.

כבר שלמה המלך, החכם מכל אדם, אמר "שלשה המה נפלאו ממני וארבעה לא ידעתים... ודרך גבר בעלמה", כלומר: אנו לא יודעים את סודות הזיווג, ואין אנו יודעים מי ראוי למי.

ולכן, אני רוצה להציע לך הצעה:

אל תיכנסי לעולם של "הזיווג שלי", ותבחני האם הוא כן או לא הזיווג שלך. הדבר הטוב ביותר למען עצמך הוא להשתחרר ממנו, ולהסכים לפגוש מישהו אחר, שאפשר לך להתקשר בו, והוא מתאים לרצונך.

ואתם ביחד תחליטו כיצד אתם רוצים לחיות את חייכם, ולפי איזה קוד לבוש – לא הוא יכתיב ולא את תתנגדי או להפך, אלא ביחד.

כל טוב, ושמחי אותנו בשמחותייך

כתבות נוספות