זוגיות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/06/22 15:14 כח בסיון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב השאלה הזאת בוערת בי זמן רב האם נכון לוותר על אהבה וזוגיות עם בן אדם כשיש אהבה משני הצדדים לוותר על זה בשביל בית של תורה? כי אני מרגישה שאני הרבה יותר דתיה מבחןר מסויים ולמרות שאני לא יודעת חשבונות שמיים אני מרגישה רמה מתקדמת יותר מבחינה רוחנית אז איך אני יודעת אם להמשיך איתו או לא, תודה רבה שפינית זמן כדי לענות לי

תשובה

שלום לך

ההתלבטות שלך רצינית ואנסה לתת לך כיווני מחשבה.

השאלה אינה מה הרמה הדתית של כל אחד מכם - זה ישתנה, בפרט עם הוא לומד תורה ומתפתח.

השאלה היא מה הכיוון שלכם בחיים ומה הפער בציפיות. לצורך זה אדגים שני מקרים.

א. התורה היא הדבר המרכזי בחייך. במקרה כזה עליך להתחתן עם בחור שהתורה היא במרכז חייו לא משנה היכן הוא היום אם זה לא כך , מהר מאד יחסרו לך נושאים משותפים. אתם תגדלו ביחד ילדים ותבנו בית אבל במשהו מרכזי מאד בחיים שלך הוא לא יהיה שותף.

ב. את דתית - מקיימת מצוות כהלכה ויוצאת ידי חובה. חיי הקדושה אינם מעסיקים אותך מעבר לקיום מצוות. אינך חושבת על עבודת השם בזמנך הפנוי. - במקרה כזה אהבה תגבר ובמקרים מסוימים גם ניתן להתחתן עם מי שאינו מקיים מצוות לאחר שסיכמו על הבנה והתחשבות הדדיים

אם תרצי אפשר להאריך בשיחה בעל פה לטלפון של בבית 098987548 אולי ביום שליש בין 2 ל 4

בהצלחה דוד לוי