זוגיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/09/21 08:15 טז בתשרי התשפב

שאלה

שלום הרב,

אני נשואה חודשיים ב"ה

אני משתדלת כמה שיותר להקפיד על הלכות צניעות.

לבעלי זה לא מספיק והוא הרבה פעמים מעיר לי על בגדים שאני לובשת

דיברנו על זה הרבה ועדיין זה גורם להרבה מתח ותסכול

נשמח לעצה

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכות גדולות לנישואיכם.

חלק בלתי נפרד מחיי נישואין הוא פערים שיש בין האיש והאישה. כשיש פערים - הדבר הנכון לעשות הוא לשבת ולדבר עליהם. לא בשעת זעם, ולא בשעת מריבה, ולא כשהדברים נמצאים במתח, אלא דווקא בהחלטה לצאת איזה ערב ולדבר על מה שביניכם. להתחיל בדברים שכל אחד מספר על מה שטוב לו בחיי הנישואין, וכך פותחים שיחה נעימה. לאחר מכן מה מפריע לו ומה הוא היה רוצה לשנות, ולשמוע את הצד השני, וככה לדבר ביניכם.

באופן כללי, כדאי שכל אחד מכם יעסוק קודם כל בבניית הזוגיות והקשר הטוב ביניכם, וביראת השמיים של עצמו והתקדמות בתורה ובקיום מצוות, ולא יעיר לשני על הדרך בה הוא נוהג. אבל על זה כדאי מאוד לדבר.

ככה תבנו כבר מהתחלה את הדרך בה אתם מיישבים את הפערים ביניכם, שכן בעזרת ה׳ תהיו נשואים בשמחה עוד שנים רבות, ובוודאי יהיו עוד פערים ביניכם כדרכו של עולם ושל זוגיות, אבל תיווצר דינמיקה טובה להתמודדות איתה.

האם זה מתאים לך ?

כל טוב וחג שמח