זוגיות לפני החתונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/03/21 20:19 ה בניסן התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, אני נמצא כרגע באמצע תהליך של חזרה בתשובה (עדיין ללא רב וכו׳ בגלל המצב) ואני נמצא בזוגיות עוד לפני התהליך, הגעתי להחלטה שאני אפסיק לקיים יחסי אישות עם בת זוגתי לא מזמן אך לצערי דבר זה לא קורה (היא חילונית) ויש לי שאלה

האם שווה בכלל להפסיק את יחסי האישות? היא לא הולכת למקווה ואנחנו לא שומרים נידה לצערי

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הפתרון שאתה מנסה להציע: להמשיך לחיות ביחד ללא יחסי אישות, נראה פתרון לגמרי לא מעשי. גם אתה לא תוכל לעמוד בכך, בוודאי בת הזוג החילונית שלך.

אכן אתה במצב קשה ומסובך מאוד.

המצב הזה צריך להגיע בסוף(!) לאחד משלשת הפתרונות הבאים:

1. היא לא חוזרת בתשובה ואתם מתחתנים, בהסכמה שחיי האישות שלכם יהיו על פי ההלכה. כאשר היא נשארת חילונית אבל מתחשבת במציאות שלך.

2. היא חוזרת בתשובה ואתם מתחתנים.

3. היא לא חוזרת בתשובה ואתם נפרדים.

אל תרמה את עצמך באשליות על חיים משותפים עם בת זוג חילונית ללא אישות.

תהיה הגון כלפי בת הזוג, ותפתח אתה את הנושא: תסביר לה היטב מה הקושי שלך ותחשבו יחד על פתרון ממשי. לי נראה ששלשת האפשרויות שהצגתי הן הפתרונות היחידים האפשריים.

בהצלחה!