זבה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/04/20 23:32 כב בניסן התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב דוד לוי

ויקרא פרק טו כה

וְאִשָּׁה כִּי-יָזוּב זוֹב דָּמָהּ יָמִים רַבִּים בְּלֹא עֶת-נִדָּתָהּ אוֹ כִי-תָזוּב עַל-נִדָּתָהּ כָּל-יְמֵי זוֹב טֻמְאָתָהּ כִּימֵי נִדָּתָהּ תִּהְיֶה טְמֵאָה הִוא

תורה תמימה

ואשה - בין גיורת בין שפחה בין משוחררת (שפחה - גויה שקיבלה לקיים מצוות כאישה. משוחררת שפחה גויה משוחררת) תו"כ:

אם שפחה - גויה שקיבלה לקיים מצוות כאישה. משוחררת האם לא מקבלת סטטוס יהודיה ?

תודה ממשה

תשובה

שלום לך

אכן גיורת ושפחה משוחררת יש להן דין של יהודיה.

התורה תמימה במקום בהערה צט מעיר על כך

בברכת ותזכה לשנים רבות נעימות וטובות

דוד לוי