ואם לא הייתי נולדת יהודיה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/11/20 05:17 יח בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

תודה על תשובתך..

לדברייך אם אין צפייה שכולם יהיו יהודים. ויש צפייה שכל אדם יקפיד על הדרישות האוניברסליות שיש לבורא עולם מכל ברואיו.

למה הוא מכריח אותי לקיים את מצוות התורה?

כי אני לא מבינה איך זה הגיוני שיש עשרות דתות.. ויש עשרות מצוות לכל דת.. שיכולות גם לסתור את עצמן..

ואלוהים 1???

תשובה

בס"ד

שלום רב,

תחילה אגיב לשורה אחת משאלתך: למה הוא מכריח אותי לקיים את מצוות התורה?

התשובה שלי: אף אחד לא מכריח אותך לקיים את מצוות התורה. אף פעם לא הכריחו יהודי לקיים את מצוות התורה. את, כמו כל אדם מישראל, יכולה לנטוש את התורה, לפרוק עול ולחיות לפי 'מה שבא לך'.

התורה אומרת זאת בפירוש (דברים ל; יט):

העידתי בכם היום את השמים ואת הארץ החיים והמות נתתי לפניך הברכה והקללה ובחרת בחיים למען תחיה אתה וזרעך.

באשר לעונשים הכתובים בתורה: כל העונשים מכוונים לכל עם ישראל שמחללים את התורה (גלות, חורבן וכד') או ליהודי פרטי שפוגע בשמירת התורה כשהוא בתוך קהילת ישראל (כמו מי שמחלל שבת בפרהסיה). מי שפורק עול תורה והולך לחיות בין הגויים - אף אחד לא ירדוף אחריו. כיום, במדינת ישראל רוב היהודים (לצערי) רחוקים משמירת תורה ומצוות ושום דבר לא קורה להם. אין מי שימנע ממך להצטרף אליהם.

מכאן לחלק העיקרי בשאלתך:

סיכמת נכון את דברי אבל לא עד הסוף. בשתי הנקודות הראשונות את מדייקת:

1. אין צפיה שכולם יהיו יהודים.

2. יש צפיה שכל אדם יקפיד על הדרישות האוניברסליות שיש לבורא עולם.

אבל חסרה נקודה חשובה: אדם נולד עם כשרונות ותכונות; אדם נולד לעם מסויים בארץ מסויימת בתקופה מסויימת... מתוקף נסיבות אלו נדרש אדם למלא תפקיד בעולם לפי מי שהוא ולפי מה שהוא. בורא עולם מצפה מהאדם לחיות בתודעת שליחות בעולם.

מכאן התשובה עבורך - אם היית נולדת בהודו לתרבות ומנטליות של הודים והיית עושה להודים סביבך את הטוב ביותר שאת מסוגלת - היית נוהגת לפי הצפייה של בורא עולם ממך.

מכיוון שאת נולדת לעם היהודי - תפקידך ושליחותך בעולם נעשים מתוך תורה ומצוות.

עד כאן תשובה לשאלתך, ועוד תגובה כללית: אם אינני טועה - יש נימה של כעס בכתיבתך.

שאלות באמונה לא אמורות לעורר כעס.

אבל כעס עלול לעורר שאלות באמונה!

לכן אני מציע לך להקשיב לעצמך, למקור השאלות שלך או הכעס שלך. זה יכול יכוון אותך למשהו פנימי שהבירור שלו יועיל לך.