האם מותר להתנדב במד''א?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 09/04/21 17:29 כז בניסן התשפא

שאלה

שלום וברכה! האם מותר להתנדב במד''א, כמובן עם לשמור על נגיעה, ייחוד וכולי

תשובה

לשואל/ת היקר/ה שלום רב

התנדבות במד"א היא מצוה גדולה מאד - יש כאן גמילות חסד גדולה מאד, וכמובן יש מקרים שיש בהם הצלת חיים.

יחד עם זה, יש לא מעט מקומות בהם השירות כרוך באתגרים הלכתיים ורוחניים, והרבה פעמים יש אווירה לא מתאימה בין הבנים והבנות. לכן, יש לא מעט אולפנות שאוסרות על הבנות להתנדב במד"א במקביל ללימודים באולפנא.

אני חושב שהדרך הנכונה ביותר היא לבדוק ולהתייעץ על המצב במקום מגורייך. כמו שהזכרתי - המצב משתנה ממקום למקום, ואולי גם מזמן לזמן. הכי טוב זה למצוא מישהי שהתנדבה שם לאחרונה ולברר אצלה על המצב. אולי יועיל גם להתייעץ עם ההורים או המחנכת בקשר לזה.

אפשר גם לחפש תשובות באתר שלנו - אפשר לחפש את המילה 'התנדב' במנוע החיפוש ולמצוא תשובות נוספות שעוסקות בנושא הזה

בהצלחה רבה!

טוביה