התחזקות בדת

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 02/09/19 21:17 ב באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני חייל ובזמן האחרון אני התחזקתי מאוד בדת 3 תפילות ביום לבישת ציצית שמירת שבת ועוד הרבה אנשים חושבים שקרה לי משהו ונעשתי שקט אני לא יודע מה לעשות אני רוצה להתקרב לבורא עולם האם קרה לי משהו מה לעשות.

בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

קודם כל חזק ואמץ. בתחילת ספר ההלכה המרכזי של העם היהודי, השולחן ערוך, כותב הרמ"א בסימן א' סעיף א': "ולא יתבייש מפני בני אדם המלעיגים עליו בעבודת ה' יתברך...".

התהליך שאתה עובר אכן מצריך כובד ראש וחשיבה על דרכך. לשמור שבת למשל, מצריך מאיתנו לחשוב לפני כל פעולה שאנו עושים, האם זה מותר? אסור? ראוי? - וכן שאר המצוות עליהם אנו מקפידים. זה אכן מקשה בתחילת הדרך, ופתאום אנחנו לא "זורמים" עם כולם.

אבל אם תהיה איתן בדרכך ותאמין בדרכך זה יוקרן החוצה. לא תצטרך להרגיש שלא בנוח וממילא גם תהיה פחות מופנם ושקט.

ומלבד זאת, למרות שלא שאלת על כך, אני מעוניין להוסיף שלהיות חייל בצבא ההגנה לישראל זו מצווה גדולה מאוד וחשובה. אבותינו במשך כל שנות הגלות חלמו על מצב בו חיילים יהודים שומרים עלינו. כל חייל, בין אם הוא ג'ובניק או קרבי, חפ"ש או קצין, יושב במארב (בגבול או מעבר לו) או יושב בקרייה, מקיים מצווה גדולה מאוד.

"חזק ואמץ אל תערוץ ואל תחת"!